Het Pays des Collines, waar Elzele  deel van uitmaakt, is een prachtig heuvelachtig gebied dat ideaal is om te wandelen. Er zijn veel bewegwijzerde routes beschikbaar.
De wandelroute "Sentier de l'Etrange" (het Pad van het Vreemde): Deze route van ongeveer 7 km begint en eindigt in Elzele en leidt door het heuvelachtige landschap van het Pays des Collines.
Onderweg komt u langs enkele van de lokale bezienswaardigheden, waaronder heHeksenmuseum en het kasteel van Elzele.
De wandelroute "Le Sentier des Croix et des Calvaires" (het Pad van de Kruisen en Calvaries): Deze route van ongeveer 11 km begint en eindigt in Elzele en leidt langs verschillende kruisen en calvaries die verspreid liggen in het landschap. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving.
De wandelroute
 "Sentier de la Trinité" (het Pad van de Drie-eenheid): Deze route van ongeveer 9 km begint en eindigt in Elzele en leidt u door een bosrijk gebied in de buurt van het dorp. Onderweg komt u langs de Trinité-kapel en de Saint-Laurent-bron.De wandelroute "Sentier des Masures" (het Pad van de Boerderijen): Deze route van ongeveer 6 km begint en eindigt in Elzele en leidt langs verschillende oude boerderijen en historische gebouwen in de omgeving.Er zijn veel fietsroutes in de omgeving van Elzele, zowel voor mountainbikeskoersfietsen als voor gewone fietsen.
Mooie routes zijn RAVel 4 , Pays de Collines fietsroute , Ronde van Vlaanderen fietsroute en Route des Collines fietsroute.

De unieke ezelkwekerij in Frasnes les Anvaing is ook zeker een bezoekje waard.


Elzele is bekend als een van de laatste plaatsen in België waar hekserij en heksenprocessen hebben plaatsgevonden. Het Heksenmuseum geeft een inzicht in deze donkere geschiedenis. In 1610 werd de “heks” Quintine tot de brandstapel veroordeeld . Elk jaar wordt deze gebeurtenis herdacht Ejdens het uiterst levendige “sabbat de la sorcière” festival dat plaats vindt tijdens de maand juni.

Mont de l'Enclus
 (Kluisbergen): Deze heuvel is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.Bent u liefhebber van kastelen dan 
 zult u wellicht nooit uitgekeken geraken op de kastelen van Attre , Beloeil , Anvaing , La Berlière, Moulbaix en het kasteel van Lestriverie.

Voor culinaire genieters staat de regio ook bekend om zijn restaurants  met  Michelinster: 

Château du Mylord** (op 900 meter van Au Couvent des Collines )
Le Vieux Chateau* (op 4km van Au Couvent des Collines) 
 
Zeker ook een bezoekje waard zijn: 
- Les Maronniers (Frasnes-Lez-Anvaing) 
- Vertes Feuilles (Saint-Sauveur) 
- Maison D (Ronse)
Ontdek de streekproducten: Elzele ligt in de buurt 
van enkele van de beste brouwerijen en kaasmakerijen van België. Basserie des Légendes vervaardigt tal van lekkere biertjes. Probeer ook zeker de lokale kazen zoals de Herve kaas en de Vieux-Lille kaas
De wekelijkse markt van Elzele een geweldige plek om lokale producten te kopen en te genieten van de sfeer van het dorp.

Ook voor de kinderen zijn de 
mogelijkheden in de regio onuitputbaar :
Paira Daisa , de Gavers in Geraardsbergen , recreatie domein Donk Oudenaarde, Hoppebos , muziekbos, ....