Au Couvent des Collines • Elzele

Au Couvent des Collines is een woonproject bestaande uit 21 verschillende woningen en appartementen

Buitenaanzichten gebouw

De aanwezige authentieke bouwelementen geven het pand een klassevolle uitstraling en herinneren steeds weer aan de rijke geschiedenis van het historische kloostergebouw. De ruime inkomhal zorgt letterlijk voor een binnenkomen om u tegen te zeggen. De toren kreeg een renovatie en het natuurleien dak bleef grotendeels bewaard. Het gebouw dompelt u onder in een sfeer van weleer , maar dan in een uniek hedendaags kader.

Binnenaanzichten

Kosten noch moeite blijven gespaard om het gebouw te voorzien van duurzaam hedendaags wooncomfort met respect voor het oorspronkelijk karakter.
Hoge plafonds in combinatie met veel ramen zorgen voor een sterk ruimtelijk gevoel. Het contact met de buitenomgeving is overal aanwezig. Bijna elk appartement of woning heeft een eigen tuin of terras die maximaal naar het zuiden gericht is.
Enkele voorbeelden van hedendaags wooncomfort en duurzaamheid : warmtepompsystemen , doorgedreven isolatie (zowel akoestisch als thermisch ). Een voorbeeld : de binnenmuren worden geïsoleerd met 20 centimeter dikke cellenbetonblokken. Regenwaterrecuperatie, preinstallatie zonnepanelen , preinstallatie elektrisch opladen op de parkings, overdekte fietsenstalling,..

Gemeenschappelijke tuin

De oorspronkelijke kloostertuin is gemeenschappelijk voor de bewoners van het project. Wandelpaadjes, een vijvertje met zitbanken , een barbecue , een speelhoekje,…wij zien de tuin als een plaats waar u tot rust kan komen , maar ook als een plaats waar u op een ongedwongen manier de buren kunt ontmoeten. Het is een toekomstvisie die velen onderschrijven namelijk individueel wonen waarbij sociaal contact niet vergeten wordt.

Elzele

Gelegen aan de rand van het dorp Elzele, net aan de taalgrens. De bakker , de slager , de supermarkt, de school,…, ze bevinden zich op wandelafstand. Vanop het project kijkt u uit over de weidse velden in het glooiende landschap. Het vormt een ideale uitvalsbasis voor wandel en fietstochten. Elzele is een plaats waar je enerzijds het voordeel hebt van de faciliteiten van het wonen in een gemeente , maar anderzijds onmiddellijk ondergedompeld wordt in de mooie landschappen van “Pays de Collines”, het land van de heuvels. Elzele behoort tot het
natuurpark “Pays de Collines” en is één van de grootste natuurparken in de regio (233 km²)

DIT PROJECT IS ONTWIKKELD VOOR JOU DOOR

+32 488 14 21 03

info@alvarium-belgium.com